Jadłospis
Godziny wydawania posiłków
- Śniadanie 8:30
- Obiad - drugie danie 11:30
- Zupa 14:00
- Podwieczorek - deser wydawany jest po drugim daniu oraz po zupie.
- Woda do picia jest stale dostępna.
data | Śniadanie | Obiad | Podwieczorek |
---|---|---|---|
Poniedziałek 31.03.2025 | Herbata owocowa, pieczywo mieszane z masłem, wędlina, paprykarz wegański, ogórek zielony, szklanka mleka. alergeny: gluten, mleko | Krupnik ryżowy natką pietruszki. Ziemniaki, jajko sadzone, fasolka szparagowa, kompot, kisiel z jabłkiem. alergeny: gluten, seler, jajko | mandarynka mleczko w kartoniku alergeny: mleko |
Wtorek 1.04.2025 | Kawa na mleku, angielka z żółtym serem, ogórek zielony. alergeny: gluten, mleko | Jarzynowa z ziemniakami. Kasza bulgur, pierś z indyka w sosie koperkowym, kompot, banan. alergeny: seler, mleko, gluten | jogurt gruszka alergeny: mleko |
Środa 2.04.2025 | Herbata owocowa, pieczywo mieszane z masłem, wędlina, pasztet drobiowy. Kalarepa, szklanka mleka. alergeny:gluten, mleko | Barszcz czerwony z makronem. Ziemniaki, kotlet z piersi, sałata ze śmietaną, sok. alergen: mleko, gluten, jajka | mleczko w kartonie melon alergeny: mleko |
Czwartek 3.04.2025 | Budyń, chałka z masłem, gruszka. alergeny: gluten, mleko | Pomidorowa z makaronem. Ziemniaki, ryba z pieca, surówka z kiszonej kapusty, kompot, baton mleczny. alergeny: gluten, jajko, ryba | jogurt owocowy pomarańcza alergeny: mleko |
Piątek 4.04.2025 | Herbata owocowa/kawa na mleku, pieczywo mieszane, wędlina, sałatka z konserwowego selera, szynki i ananasa. alergeny: gluten, mleko | Zalewajka z ziemniakami i kiełbasą. Placuszki warzywne z sosem czosnkowym, kompot, kiwi. alergen: gluten, seler, mleko, jajka | jogurt naturalny jabłko alergeny: mleko |