Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Tort dla szefa kuchni

Z okazji zbliżającego się Międzynarodowego Dnia Szefa Kuchni przedszkolaki wykonały torcik jogurtowo - owocowy. Z wielkim zapałem pomagały w przygotowaniu i dekoracji przysmaku. W racji wielkiego zaangażowania małych kucharzy powstały dwa torciki - jeden trafił do rąk pani kucharki, drugi zaś do brzuchów pracowitych adeptów sztuki kulinarnej. 

Dla zainteresowanych podajemy przepis na ten przysmak:

Dwie galaretki rozpuszczamy w 0,5 litra wody. Jak zaczynają tężeć wlewamy do nich 4 jogurty naturalne (170g każdy). Dobrze mieszamy, dodajemy owoce wg uznania (u nas były to borówki i maliny). Na spód tortownicy układamy biszkopty i zalewamy gęstniejącą masą. Możemy udekorować torcik brzoskwiniami. Zalewamy uprzednio rozpuszczoną galaretką (1 na 0,5 wody). Wsadzamy do lodówki. Gotowe. Życzymy smacznego